De voorwaarden

 Voor een goede gezondheid van onze gasten is het van belang dat iedere kat geënt is.

 

Verplicht: Katten- en niesziekte (standaard enting)

Tijdens het verblijf in het hotel mag de enting tegen niesziekte niet ouder zijn dan één jaar en tegen kattenziekte niet ouder dan drie jaar. De enting moet minimaal twee weken voor bezoek gegeven zijn!


 

Niet-verplicht: Bordetella (neus-enting)

Enten tegen Bordetella mag maar is bij Poekie niet verplicht.
Let op! Deze enting moet minimaal zes weken voor bezoek gegeven zijn!

 

Niet-verplicht: Chlamydia

Sommige dierenartsen geven een enting tegen Chlamydia gelijktijdig met jaarlijkse enting.
Chlamydia is ook een niesziekte.


VERPLICHT: Ontvlooien en ontwormen


Minimaal 2 weken voor de logeerparij moet uw kat ontvlooid en ontwormd zijn.Wij willen geen vlooien maar u wilt ze ook niet hebben als u uw kat weer ophaald.


Kittens:


Dienen ook 2 maal geënt te worden tegen katten- en niesziekte op een leeftijd van 9 weken (1e keer) en 12 weken (2e keer).

Tussen de laatste enting en het brengen dient altijd minimaal 3 weken te zitten.

En uiteraard ook hoort hier ontwormen bij!


En dan toch ziek…


helaas kan dat gebeuren.

Katten zijn gevoelige dieren. Voor sommige katten is een bezoek aan een hotel stressvol.
De verplichte enting biedt geen 100% zekerheid.
Het is net als bij mensen. Ondanks de griepprik worden sommige mensen toch ziek. Dit is ook zo bij katten die netjes geënt zijn.

 


 

 

  LET OP: Mocht uw kat een speciaal dieet volgen (b.v. blaasgruis), dan kunt u dit aangeven en het voer zelf mee nemen. In dit geval verblijft uw kat apart in één ruimte (Groot! l/b/h 2 bij 1 bij 2 mtr.) om te voorkomen dat hij/zij het voer van de ander logees opeet. Verboden vruchten zijn immers het lekkerst! Deze ruimte is inpandig dus ze kunnen gewoon naar de andere logees kijken. Het is voor mij heel belangrijk om van te voren te weten dat een dier een speciaal dieet heeft omdat het aparte verblijf gereserveerd moet worden!

  • Behandel uw kat(ten) vlak voor het verblijf met een anti-vlooienmiddel (frontline, stronghold, Advantage, etc.) dit in de eerste plaats ter bescherming van uw eigen kat.
    Houdt ook de ontworming van uw kat in de gaten en herhaal deze indien nodig te voor het logeren.
    Indien er tijdens het verblijf toch vlooien of wormen zouden worden vastgesteld bij uw kat, dan zal ik deze hiervoor behandelen, kosten 7 euro.
  • Mocht uw kat toch onverwacht ziek worden dan schakel ik een dierenarts in. Gemaakte kosten zijn voor uw rekening.
Het spreekt voor zich dat uw kat geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere katten. Als u hierover twijfelt, neemt u dan contact met mij op.
 
Ik neem geen suikerpatientjes op omdat het risico te groot is dat de kat de eerste dag niet eet en ik dan geen insuline kan toedienen met alle ellende tot gevolg.

Tot de leeftijd van 7 maanden mogen "volledige" katers komen logeren. Vanaf 7 maanden kan ik alleen katers aannemen die gecastreerd zijn. Voor poezen geldt dit tot een leeftijd van 6 maanden i.v.m. krolsheid. Zo blijft het ook leuk voor de andere logeetjes!

Als uw kat extra aandacht nodig heeft wegens lichamelijke aandoeningen, ouderdom of bepaald medicijngebruik, laat het mij van tevoren even weten, zodat ik daar extra aandacht aan kan geven.
                                                                                                                           
 

Er staan de hele dag brokjes (Prins Vital Care) en ‘s avonds vlees voor degene die dit mogen. Uiteraard staat er vers water tot hun beschikking en af en toe een lekkere versnapering zoals tonijn, stukjes kip, kattenmelk, kattensnoepjes etc.
 
En verder: Ik zal er alles aan doen om de logeerpartij van uw kleine viervoeter(s) zo gezellig mogelijk te maken zodat zij graag terug willen komen bij mij! Veel knuffels en aandacht en een lekker hapje zo op zijn tijd. Maakt u zich geen zorgen tijdens uw vakantie om uw dier(en), ze zijn bij mij in goede en betrouwbare handen.
Kom gezellig langs om kennis te maken en uw vragen te stellen.
 
U bent van harte welkom!